Inlandets Solenergi

Installation av solpaneler i Åsele, Västerbotten

Professionell installation av solpaneler med Inlandets Solenergi i Åsele och i hela Västerbotten

Helhetslösning

Upptäck fördelarna med att investera i solenergi genom Inlandets Solenergi, din lokala expert på installation av solpaneler i Åsele och i hela Västerbottens inland. Vi erbjuder en helhetslösning som innefattar försäljning, leverans och professionell installation av solpaneler för både företag och privatpersoner. Vår expertis garanterar en effektiv och tillförlitlig installation, anpassad för att maximera din energiproduktion och minimera dina energikostnader.

Varför välja oss för din installation av solpaneler?

 1. Expertis och kvalitet: Vi är certifierade installatörer med omfattande erfarenhet av installation av solceller, vilket säkerställer att varje installation utförs med precision. Vi använder högkvalitativa produkter för att din solcellsanläggning ska leverera maximal effektivitet över tid.
 2. Skräddarsydda energilösningar: Vi förstår att varje kunds behov är unikt. Därför anpassar vi varje installation av solpaneler för att optimalt matcha din fastighets specifika förutsättningar och dina personliga energibehov.
 3. Långsiktiga besparingar: Genom att installera solpaneler reduceras dina löpande energikostnader avsevärt. 

Integrera batterilagring för optimal energiförvaltning

Komplettera din installation av solpaneler med batterilagring för att ytterligare maximera fördelarna:

 • Optimerad energianvändning: Batterilagring möjliggör lagring av överskottsenergi som produceras under dagtid. Använd denna energi under kvällar och nätter, vilket ökar effektiviteten i din energianvändning.
 • Ökat oberoende: Genom att lagra egen energi reduceras ditt beroende av det allmänna elnätet, vilket ger ökad energisäkerhet och minskar dina energikostnader.
 • Säkerhet vid strömavbrott: Ett batterilager säkrar din energiförsörjning även vid avbrott i det offentliga nätet, vilket ger trygghet och kontinuitet i din energiförsörjning.

Investera i solenergi i Åsele och Västerbottens inland

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att minska dina energikostnader genom vår installation av solpaneler.

Mer information om solenergi

Solpaneler och solceller, Västerbotten

Hur mycket kostar solpaneler?

Kostnaden för solpaneler beror på flera olika faktorer, inklusive anläggningens storleken, märke och modell av solpaneler och växelriktare samt installationens komplexitet. En investering i solpaneler kan däremot resultera i betydande långsiktiga besparingar på energikostnaderna. Privatpersoner kan även få skattereduktion på installationen.

Markmonterad solcellsanläggning

Fördelar och nackdelar

Det finns flera fördelar med solpaneler. Rent ekonomiskt ger det betydande kostnadsbesparingar på energiräkningar över tid, eftersom solen är en kostnadsfri energikälla efter den initiala investeringen för installationen. Det är dock viktigt att överväga några potentiella nackdelar också. Läs mer om fördelar och nackdelar lite längre ned på sidan.

Installation av solceller, Lycksele, Västerbotten

Så fungerar solpaneler och solceller

Solpaneler består av flera mindre seriekopplade solceller. De placeras först på en plats där de exponeras mot solenergi. När en solcell träffas av solljus uppstår spänning mellan cellens fram- och baksida. Med hjälp av en ledning mellan skikten bildas det ström (likström).

Den likström som bildas av solcellerna omvandlas sedan till växelström i en växelriktare för att kunna användas i husets vägguttag på 230 V.

Installation av solpaneler i Västerbotten

Solpanel? Solcell? Vad är skillnaden?

En solpanel är uppbyggt av flera seriekopplade solceller. Varje solcell har en spänning på ungefär 0,5 V, vilket innebär att en solpanel med 10 st solceller får en total spänning på ca 5 V (även kallat Vmp, Voltage at Maximum Power).

De flesta solpanelerna som används på villatak idag består av 60 – 72 st seriekopplade solceller. Vanligt är också att panelen är delad på två, vilket ger totalt 120 – 144 st solceller (uppdelat i två ytor).

 

Få ett kostnadsfritt förslag!


Fördelar och nackdelar med solpaneler

Fördelar:

 • Solpaneler producerar ren, förnybar energi, vilket minskar beroendet av fossila bränslen och minskar koldioxidutsläppen.
 • De leder till betydande långsiktiga besparingar på energikostnaderna, eftersom de producerar gratis el när de väl installerats.
 • De ökar värdet på en fastighet, vilket gör det till en klok investering för husägare.
 • De kräver lite underhåll och har en lång livslängd, vanligtvis 25-30 år.
 • De minskar beroendet av elnätet och ökar självförsörjningen.
 • De kan anpassas för att passa en mängd olika utrymmen och energibehov, vilket gör dem till en mångsidig energilösning.

Nackdelar:

 • Den initiala investeringen kan bli kostsam, vilket gör det svårt för vissa husägare att ha råd.
 • De är beroende av solljus och kan producera mindre energi under molniga eller mulna dagar.
 • Vissa husägare kan tycka att solpanelernas estetik inte är tilltalande, eftersom de kan vara skrymmande och märkbara på hustaken.
 • Installationsprocessen kan vara komplex, kräver professionell installation och kan ta flera dagar att slutföra.
 • De kanske inte är ett genomförbart alternativ på platser med strikta regler och förutsättningar, exempelvis detaljplaner, Q- eller K-märkta hus/områden m.m.

Sammantaget är det viktigt att överväga både fördelarna och nackdelarna med solpaneler innan du bestämmer dig för om de är rätt energilösning för ditt hem eller företag.

Hur många soltimmar har Västerbotten?

Enligt data från SMHI har Västerbotten 1 900 soltimmar under ett normalår. Som mest har Västerbottens län haft ca 2 300 soltimmar på ett kalenderår (år 2018), och som minst soltimmar ca 1 500 (år 1998).

Antalet soltimmar i Västerbotten är något mer än genomsnittet för Sverige.